ساری Sari - India's national dress for females
ساری با بیش از ۵۰۰۰ سال قدمت در کشور هندوستان از لباسهایی هست که هیچ کار خیاطی روی آن انجام نمیشه . با توجه به اینکه از زمانهای قدیم ساری لباس اصلی زنان هند بوده بعد از این همه سال با توجه به پیشرفت صنعت پوشاک و تنوع در طراحی شکل و جنس لباسها ، هنوز زنان هند ساری می پوشند ( تقریبا ۷۵٪ از زنان هند ساری می پوشند) و این لباس سنتی اثر و ارزش خودش را تا امروز حفظ کرده و هنوز اصلی ترین لباس زنان کشور هندوستان هست .

و اما ساری ( Sari - Saree ) پارچه ای به درازای ۴ تا ۹ متر با طرحها و رنگهایی زیبا می باشد. که معمولا از پارچه هایی به جنس کتان یا ابریشم و سایر پارچه های نازک در انواع رنگهای زیبا با طراحی های جالب بافته میشه و انواع سنگ دوزیها ، گلدوزی و سایر کارهای هنری از این قبیل بر روی ساریها دوخته میشه که زیبایی ساری رو چند برابر میکنه. معمولا در کنار طرح اصلی پارچه یک حاشیه خاصی در کناره بالا و پایین ، به درازای پارچه بیشتر خودنمایی می کنه. و ابتدای پارچه چیزی به اندازه یک متر یک طرح زیبا متناسب با طرح حاشیه پارچه داره . کارخانه های زیادی که پارچه های ساری می بافند در شهر های مختلف هند به چشم می خوره و طراحان زیادی به صورت حرفه ای طرح برای پارچه ساریها طراحی می کنند. پارچه ساری به اندازه مورد نظر در کارخانه بریده شده و در بسته بندیهای جدا در مغازه ها فروخته می شه .



برای پوشیدن ، ساری به شیوه خاصی دور کمر پیچیده می شه و از روی سی نه بر روی شانه انداخته می شه.ساری را از روی یک دامن ( Petticoat ) که معمولا همرنگ خود ساری هست دور کمرمی پیچونن و با یک بلوز کوتاهی که (Ravilca با Choli ) طول آن تا زیر سینه هست ، بدن رو می پوشونن. در استانهای مختلف هند شیوه پیچیدن ساری به دور بدن فرق می کنه و امروزه هم طراحان مدرن لباس طرحهای جالب و جدیدی را برای بلوز و شیوه پیچاندن ساری دور بدن طراحی می کنند.قیمت یک ساری تقریبا از ۲۰۰ روپیه تا ۲ لاک ( هر لاک معادل ۲ میلیون تومان هست) متغییر هست که ساریهایی با قیمت بالا دارای کارهای سنگ دوزی دستی سنگینی با سنگهای اصل هستند و یا از آب طلا برای طراحی حاشیه ساری استفاده می کنند. ساری عروس بین خانواده های هندی اهمیت زیادی داره و معمولا یک ساری پر از انواع سنگ دوزیهاست.

در این ویدیو می تونین شیوه عمومی پوشیدن ساری رو مشاهده کنین.

این هم یک لینک تصویری برای آموزش پوشیدن ساری.

پ .ن۱ : یکی از زیباتربن تصویرهایی که در ذهنم می مونه تنوع بالا در رنگ لباسهایی هست که هندیها می پوشن و جالبه که رنگ کمرنگ در لباسهاشون کمتر دیده میشه از هر رنگی پر رنگترین اون رو انتخاب می کنن.

پ.ن ۲ : خیلی زیباست وقتی از جلوی خونه هایی رد می شی که ساریهای رنگارنگشون رو برای خشک شدن بعد از شستن در بالکنها جلوی آفتاب پهن کردن. چند متر پارچه که گاه تا وسطای پنجره خانه طبقه پایینی طول داره و با جریان باد رقص چندین و چند پارچه رنگی زیباست.


این مطلب از وبلاگ ارکیده است.

آموزش تصویری پوشیدن ساری در ادامه مطلب


آموزش تصویری پوشیدن ساری


برگرفته از سایت


http://hinduism.about.com

مرحله 1)




Here's an illustrated step-by-step guide that teaches you how to wear a Sari - India's national dress for females - one of the most elegant attires a woman can adorn...

Two essential parts of attire, that go along with the Sari, need to be chosen carefully to compliment the Sari. These are:

A petticoat which is a waist-to-floor garment, tied tightly at the waist by a drawstring. The petticoat color should match the base sari color as closely as possible. No part of the petticoat, of course, is visible outside the Sari, after having worn it.

A blouse which needs to be tight-fitting and whose color needs to be chosen keeping the look of the sari in mind, can be short sleeved or sleeveless, with a variety of necklines. The blouse ends just below the bust.


این یک آموزش تصویری گام به گام برای پوشیدن ساری - لباس بومی زنان هندی- است. یکی از زیباترین لباسهایی که یک زن می تواند بپوشد...

دو بخش اصلی که برای پوشیدن یک ساری باید به دقت رعایت شود عبارت است از:
یک دامن که از کمر تا پایین پاها را بپوشاند.و توسط یک بند به صورت سفت در قسمت کمر بسته می شود.رنگ این دامن حتی المقدور باید با رنگ زمینه ساری نزدیک باشد.البته بعد از پوشیدن ساری هیچ بخشی از این دامن بیرون نخواهد ماند و قابل مشاهده نیست.
یک بلوز که باید کاملا چسبان باشد و در انتخاب رنگ آن باید رنگ و طرح ساری مد نظر قرار گیرد.می تواند آستین کوتاه یا بدون آستین باشد. یقه آن می تواند به هر شکلی باشد و بلندی آن تا زیر سینه ها.


مرحله 2)



Start wearing the sari by tucking its plain/upper end into the petticoat, at a position which is a little bit to the right of the navel. Make sure that the lower end of the sari should be touching the floor, and that the whole length of the sari comes on the left-hand side. Now wrap the sari around yourself once, with the sari now coming back in the front, on your right side.



برای شروع، قسمت بالایی عرض ساری را از ابتدای آن داخل دامن خود کمی سمت راست ناف می گذاریم (در واقع به اصطلاح آن را در کمر دامن تو می گذاریم) . دقت کنید در این حالت باید قسمت پایین ساری کاملا با زمین در تماس باشد. و در واقع بطور کامل کمر تا پایین پاهارا بگیرد. و ادامه ساری به سمت چپ می آوریم. حالا ساری را یکبار به دور خود بپیچید. و حالا ساری به جلوی شما در قسمت راست باز می گردد.



مرحله 3)




Make about 5 to 7 pleats of equal width of 5 inches, starting at the tucked-in end. Gather the pleats together, neatly, ensuring that the lower edge of the pleats are even and just off the ground and that the pleats fall straight and evenly. A safety pin may be used to stop the pleats from scattering. 


پنج تا هفت بار ساری را به اندازه حدودا سیزده سانتیمتر روی هم تا بزنید (هفت چین سزده سانتی روی هم ایجاد کنید) این کار را از ابتدای جایی که ساری درون کمر قرار دارد انجام دهید.
حال چین هارا با هم در دست بگیرید. مطمئن شوید که لبه پایین چین ها کاملا صاف و یکدست است و تا زمین می رسد و همه چین ها صاف و مرتب تا پایین ادامه می یابند . برای جلوگیری از باز شدن و یا بهم ریختگی چین ه ا می توانید از یک سنجاق استفاده کنید.


مرحله 4)



Neatly tuck the pleats into the petticoat, at the waist, slightly to the left of the navel, in such a manner that they open to your left. 


چین ها را مرتب داخل کمر بگذارید. کمی به سمت چپ ناف. 
به شکلی که آنها به سمت چپ شما باز شوند.


مرحله 5)




Drape the remaining fabric around yourself once more left to right, and bring it round your hips to the front, holding the top edge of the sari. 


باقیمانده ساری را یک بار دیگر از چپ به راست دور خود بپیچید.و آن را از پشت خود به جلو آورده و لبه بالایی ساری را در دست بگیرید.



مرحله 6)



Slightly raise the remaining portion of the Sari on your back, bringing it up under the right arm and over the left shoulder so that the end of the Sari falls to about the level of your knees.

The end portion thus draped, from the left shoulder onwards, is called the Pallav or the Pallu, and can be prevented from slipping off teh shoulder, by fastening it at the shoulder to the blouse with a small safety pin.


به آرامی بقیه ساری را از پشت خود بالا بیاورید. آن را از زیر بازوی راست و تا روی شانه چپ بالا بیاورید. در این حالت پایین ساری تقریبا روی زانوهای شما قرار می گیرد. 
بخش پایانی به این شکل قرار می گیرد. از شانه چپ به آویزان می شود. که به آن پالاو یا پالو می گویند. و می توان جهت جلوگیری از سرخوردن آن از شانه با یک سنجاق کوچک آن را به بلوز وصل کرد.



ودر پایان:




Different regions of India have their own distinct forms of draping a Sari. Some of these are outlined below:

Gujarati way: This version of draping, ccommonly known as the seedha pallu way, is also found in parts of Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan and Bihar. Instead of opening to the left, the pleats are tucked so that they open to the right. Then, the pallu is taken to the back and brought over the right shoulder. It is then spread across the chest, and the left edge is tucked in the petticoat at the back.

Maharashtra method: Instead of the usual five-and-a-half meters, the sari in this version measures eight meters. One portion of the sari is drawn up between the legs and tucked in behind at the waist, while another portion is draped as a pallu over the bosom. Thus it forms a kind of divided sari, allowing greater freedom of movement.

Tamilian version: Like the Maharashtra version, the sare in this version, too, measures eight meters. After wrapping around the waist, the pleats are positioned along the left leg. The rest of the sari is taken over the left shoulder, wrapped once again round the waist and tucked on the left side.

Bengali style: The sari is worn pleatless; it is wrapped around the waist, brought back to the right side and the pallu is thrown over the left shoulder. The pallu is then brought up under the right arm and once again cast over the left shoulder.


بخشهای مختلف هند روشهای مخصوص به خود برای پوشیدن ساری دارند. برخی از آنها در اینجا معرفی می شوند:
روش گجراتی: این روش عموما بنام روش سیتا پالو شناخته می شود. و البته در مناطق یوتا پرادش، و چند ایالت دیگر هم استفاده می شود. به جای ادامه چینها به سمت چپ آنها را با سمت راست ادامه میدهیم. بعد پالو به پشت رفته و از شانه راست ببالا می آید. سپس از روی سینه رد شده و لبه چپ آن در پشت درون کمر قرار می گیرد.

روش ماهاراشترا: به جای پنج و نیم متر معمول پارچه ساری در این روش هشت متر است. بخشی از ساری از بین پاها بالا کشیده شده و در پشت در کمر قرار می گیرد.در حالی که بخش دیگر آن در قسمت سینه بصورت پالو قرار دارد.این روش ساری را به دو بخش تقسیم کرده و آزادی عمل بیشتری در حرکت کردن دارد.

روش تامیلان: شبیه به ماهاراشترا، در اینجا هم ساری هشت متر است. بعد از بسته شدن دور کمر چینها روی پای چپ قرار می گیرند.بقیه ساری روی شانه چپ می آید یک بار دیگر دور کمر پیچیده شده و در سمت چپ توی کمر گذاشته می شود.

شیوه بنگالی: ساری بدون چین پوشیده می شود دور کمر پیچیده شده به عقی وسمت راست برده می شود و پالو از شانه چپ می آید. پالو سپس از زیر بازوی راست رفته و یکبار دیگر روی شانه چپ قرار می گیرد.